DezertyRecepty

Recept na francúzsky toast z chalvy

Z Indie pochádza obľúbená cukrovinka menom chalva. Jej nezameniteľná oriešková aróma dodá toastom jedinečnú chuť.

Suroviny

  • 6 extra veľkých vajec
  • 335 ml plnotučného mlieka alebo smotany
  • 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry
  • 1/2 lyžičky vanilkovej esencie
  • 1 lyžice kvalitného medu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 veľký bochník chalvy (môžete použiť aj briošku)
  • maslo
  • rastlinný olej
  • javorový sirup
  • malinová marmeláda (nepovinné)
  • práškový cukor (nepovinné)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 140 °C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, mlieko alebo smotanu, pomarančovú kôru, vanilku, med a soľ.
  3. Chalvu alebo briošku nakrájame na 2 cm hrubé plátky a namočíme do vaječnej zmesi na 5 minút, pričom ich raz otočíme.
  4. Na veľkej panvici rozohrejte 1 lyžici masla a 1 lyžici oleja.
  5. Pridajte namočenú briošku alebo chalvu a opekajte 2 až 3 minúty z každej strany, kým pekne nezhnedne.
  6. Upečený francúzsky toast položte na plech a udržujte ho v teple v rúre.
  7. Podľa potreby pridávajte maslo a olej, až kým nie sú všetky toasty upečené.
  8. Podávajte horúce s javorovým sirupom, malinovou marmeládou, prípadne ovocím a práškovým cukrom.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang