Rozdrvíme v mažiari cesnak na kašu, pridáme olivový olej, šťavu z citrónu, oregano, tymian a posypeme trochou soli a čierneho korenia. Jahňacie mäso naložíme do väčšej porcelánové misy a potrieme marinádou. Naložené mäso necháme odpočinúť pri izbovej teplote najmenej jednu hodinu, pre ďalšie marinovanie uložte misu do chladničky, nikdy ju tam nenechávame dlhšie než cez noc, mäso by až moc zmäklo.
Krok 2
Zapneme gril, poprípade predhrejeme teplovzdušnú rúru na 220°C. Pokiaľ budeme grilovať, počkáme, než uhlie bude rozžeravené, potom pokladáme mäso na rošt a grilujeme 15 minút z každej strany. Ty čo majú radšej poriadne prepečené mäso, môžu grilovať 20 minút. V prípade rúry položíme jahňacie plech a pečieme 30 až 40 minút, v polovici času mäso otočíme. Pred podávaním necháme mäso odpočinúť 10 minút.
Krok 3
Na hrubo si nastrúhame uhorku, osolíme trochou soli a vytlačíme všetku šťavu. Uhorku potom s jogurtom, cesnakom a mätou dáme do misy a dobre zamiešame. Mäso nakrájame na hrubé plátky a servírujeme s tzatziki zabalené do zohriatej pity.