Recepty

Hanácke koláče – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 500 g hrubej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • 70 g masla (Hera, Palmarin)
  • 20 g droždia
  • 1 vajce
  • 400-500 ml mlieka
  • štipka soli

Plnka:

  • 250 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 150 g lekváru

Posýpka:

  • 20 g masla
  • 20 g hrubej múky
  • 20 g práškového cukru

Postup prípravy:

Cesto: Do múky pridáme cukor, rozpustený tuk, rozmrvené droždie, vajce, soľ, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto následne na pomúčenej doske rozvaľkáme a pokrájame na rovnaké štvorce. Na každý dáme tvarohovú plnku a zbalíme do buchtičiek.

Uložíme ich na vymastený plech (ďalej od seba), na vrch každej jemne urobíme priehlbinku a necháme ešte chvíľu kysnúť. Do priehlbinky dáme trochu lekváru a posypeme posýpkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 170°C.

Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou.

Posýpka: Maslo prstami spojíme s múkou a cukrom a zmes rozdrobíme.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang