Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 300 g práškového cukru
- 150 ml mlieka
- 300 g hrubej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 ČL postrúhanej citrónovej kôry
- 5 PL citrónového džemu
Krém:
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 400 ml mlieka
- 2 PL polohrubej múky
- 100 g bielej čokolády
- 3 PL citrónovej šťavy
- 2 PL postrúhanej citrónovej kôry
Poleva:
- 300 g práškového cukru
- 2 PL vody
- 3 PL citrónovej šťavy
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Potom vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a upečieme. necháme vychladnúť.
Krém: Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a ešte zahorúca v nej rozpustíme bielu čokoládu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a premiešame. Necháme vychladnúť a postupne zašľaháme do maslovej hmoty.
Poleva: Cukor vymiešame s horúcou vodou a citrónovou šťavou dohladka.
Korpus po šírke prekrojíme. Spodnú časť potrieme džemom a krémom. Prikryjeme vrchnou časťou a polejeme ju citrónovou polevou. Necháme stuhnúť.