Citrónový zákusok – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 300g práškového cukru,
  • 150ml mlieka,
  • 300g hrubej múky,
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva,
  • 2 ČL postrúhanej citrónovej kôry,
  • 5 PL citrónového džemu.

Krém:

  • 250g masla,
  • 100g práškového cukru,
  • 400ml mlieka,
  • 2 PL polohrubej múky,
  • 100g bielej čokolády,
  • 3 PL citrónovej šťavy,
  • 2 PL postrúhanej citrónovej kôry.

Poleva:

  • 300g práškového cukru,
  • 2 PL vody,
  • 3 PL citrónovej šťavy.

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Potom vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a upečieme. necháme vychladnúť.

Krém: Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a ešte zahorúca v nej rozpustíme bielu čokoládu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a premiešame. Necháme vychladnúť a postupne zašľaháme do maslovej hmoty.

Poleva: Cukor vymiešame s horúcou vodou a citrónovou šťavou dohladka.

Korpus po šírke prekrojíme. Spodnú časť potrieme džemom a krémom. Prikryjeme vrchnou časťou a polejeme ju citrónovou polevou. Necháme stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty