Recepty

Citrónový zákusok – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 300 g hrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ČL postrúhanej citrónovej kôry
  • 5 PL citrónového džemu

Krém:

  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 2 PL polohrubej múky
  • 100 g bielej čokolády
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL postrúhanej citrónovej kôry

Poleva:

  • 300 g práškového cukru
  • 2 PL vody
  • 3 PL citrónovej šťavy

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Potom vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a upečieme. necháme vychladnúť.

Krém: Maslo s cukrom vyšľaháme na penu. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a ešte zahorúca v nej rozpustíme bielu čokoládu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a premiešame. Necháme vychladnúť a postupne zašľaháme do maslovej hmoty.

Poleva: Cukor vymiešame s horúcou vodou a citrónovou šťavou dohladka.

Korpus po šírke prekrojíme. Spodnú časť potrieme džemom a krémom. Prikryjeme vrchnou časťou a polejeme ju citrónovou polevou. Necháme stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang