
Francúzske palacinky sú vhodné na víkendové raňajky alebo aj ako dezert. Podávajte zrolované a naplnené džemom alebo ovocím a šľahačkou.
Suroviny
- 1 šálka múky
- 1 lyžička bieleho cukru
- ¼ lyžičky soli
- 3 vajcia
- 2 šálky mlieka
- 2 lyžice rozpusteného masla
Postup
- Preosejte múku, cukor a soľ do misy; odložte bokom.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia a mlieko elektrickým mixérom.
- Múčnu zmes šľahajte do hladka, vmiešajte rozpustené maslo.
- Zľahka vymastite panvicu a rozohrejte na stredne silnom ohni.
- Na panvicu nalejte cesto.
- Panvicu pootáčajte, aby sa cesto rozotrelo do tenkej vrstvy.
- Pečte približne 1-2 minúty. Otočte palacinku a dopečte dozlata z druhej strany.