DezertyRecepty

Recept na francúzske palacinky

Francúzske palacinky sú vhodné na víkendové raňajky alebo aj ako dezert. Podávajte zrolované a naplnené džemom alebo ovocím a šľahačkou.

Suroviny

  • 1 šálka múky
  • 1 lyžička bieleho cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 2 šálky mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Postup

  1. Preosejte múku, cukor a soľ do misy; odložte bokom.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia a mlieko elektrickým mixérom.
  3. Múčnu zmes šľahajte do hladka, vmiešajte rozpustené maslo.
  4. Zľahka vymastite panvicu a rozohrejte na stredne silnom ohni.
  5. Na panvicu nalejte cesto.
  6. Panvicu pootáčajte, aby sa cesto rozotrelo do tenkej vrstvy.
  7. Pečte približne 1-2 minúty. Otočte palacinku a dopečte dozlata z druhej strany.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang