DezertyRecepty

Recept na horúcu čokoládu

Recept na bohatú a krémovú horúcu čokoládu, ktorá je hotová za pár minút. Naučte sa pripraviť pravú horúcu čokoládu zo základných surovín, ktoré máte bežne doma.

Suroviny

  • 1/4 šálky kryštálového cukru (alebo podľa požadovanej sladkosti)
  • 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 4 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky polosladkej čokolády
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci vymiešajte cukor a kakaový prášok. Pridajte mlieko, čokoládové kúsky, vanilku a vyšľahajte.
  2. Dajte na stredný oheň a za stáleho miešania priveďte do varu.
  3. Uistite sa, že čokoláda je úplne rozpustená a zapracovaná.
  4. Odstavte, aby vychladla na požadovanú teplotu a podávajte.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang