
Recept na bohatú a krémovú horúcu čokoládu, ktorá je hotová za pár minút. Naučte sa pripraviť pravú horúcu čokoládu zo základných surovín, ktoré máte bežne doma.
Suroviny
- 1/4 šálky kryštálového cukru (alebo podľa požadovanej sladkosti)
- 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 4 šálky plnotučného mlieka
- 1/2 šálky polosladkej čokolády
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- V stredne veľkom hrnci vymiešajte cukor a kakaový prášok. Pridajte mlieko, čokoládové kúsky, vanilku a vyšľahajte.
- Dajte na stredný oheň a za stáleho miešania priveďte do varu.
- Uistite sa, že čokoláda je úplne rozpustená a zapracovaná.
- Odstavte, aby vychladla na požadovanú teplotu a podávajte.