Suroviny
Krém:
- 1/8 ml vody
- 2 lyžice solamylu
- 16 dkg pr. cukru
- 2 lyžice instantnej kávy
- 25 dkg čokolády
- 25 dkg cery
Marcipán:
- 150 g sušeného mlieka
- 250 g pr. cukru
- 250 g cery
Postup
Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, solamylu, cukru a kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme ceru. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame vreckom valčeky. Necháme stuhnúť a urobíme ryhu. Z cery, sušeného mlieka a cukru urobíme marcipán.
Vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme zrná. Znova naznačíme ryhu. Necháme stuhnúť a namočíme v čokoláde.