Kávove zrná – recept

Suroviny

Krém:

  • 1/8 ml vody
  • 2 lyžice solamylu
  • 16 dkg pr. cukru
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 25 dkg čokolády
  • 25 dkg cery

Marcipán:

  • 150 g sušeného mlieka
  • 250 g pr. cukru
  • 250 g cery

Postup

Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, solamylu, cukru a kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme ceru. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa.

Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame vreckom valčeky. Necháme stuhnúť a urobíme ryhu. Z cery, sušeného mlieka a cukru urobíme marcipán.

Vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme zrná. Znova naznačíme ryhu. Necháme stuhnúť a namočíme v čokoláde.