PečivoRecepty

Recept na indický chlieb naan

Podľa tohto receptu pripravíte mäkký naan s maslovou chuťou. Konzumuje sa teplý potretý roztopeným maslom alebo podávaný s obľúbeným kari.

Suroviny

  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 šálka teplej vody
  • ¼ šálky bieleho cukru
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 2 lyžičky soli
  • 4 a ½ šálky chlebovej múky
  • ¼ šálky rozpusteného masla

Postup

  1. Droždie rozpustite v teplej vode vo veľkej miske. Nechajte stáť asi 10 minút.
  2. Inú misku bohato vymažte olejom.
  3. Do zmesi droždia vmiešajte cukor, mlieko, vajce a soľ. Primiešajte toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
  4. Cesto hnetieme, kým nie je hladké, 6 až 8 minút.
  5. Cesto vložte do pripravenej vymastenej misky, prikryte vlhkou utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne 1 hodinu.
  6. Z cesta oddeľujte malé hrsťky veľké asi ako golfová loptička; mali by ste ich mať asi 14.
  7. Každý kúsok vyvaľkajte do guľôčky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne 30 minút.
  8. Medzitým rozohrejte panvicu na vysokú teplotu.
  9. Každý kúsok cesta rozvaľkajte na tenký kruh.
  10. Rozpusteným maslom potrite predhriatu panvicu.
  11. Naan pečte 2 až 3 minúty, kým nie je nadýchaný a mierne zhnednutý.
  12. Neopečené strany potrite maslom, obráťte a pečte do zhnednutia ďalšie 2 až 4 minúty.
  13. Vyberte z panvice a zopakujte prípravu zvyšných naanov.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang