
Podľa tohto receptu pripravíte mäkký naan s maslovou chuťou. Konzumuje sa teplý potretý roztopeným maslom alebo podávaný s obľúbeným kari.
Suroviny
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 šálka teplej vody
- ¼ šálky bieleho cukru
- 3 lyžice mlieka
- 1 veľké vajce
- 2 lyžičky soli
- 4 a ½ šálky chlebovej múky
- ¼ šálky rozpusteného masla
Postup
- Droždie rozpustite v teplej vode vo veľkej miske. Nechajte stáť asi 10 minút.
- Inú misku bohato vymažte olejom.
- Do zmesi droždia vmiešajte cukor, mlieko, vajce a soľ. Primiešajte toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
- Cesto hnetieme, kým nie je hladké, 6 až 8 minút.
- Cesto vložte do pripravenej vymastenej misky, prikryte vlhkou utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne 1 hodinu.
- Z cesta oddeľujte malé hrsťky veľké asi ako golfová loptička; mali by ste ich mať asi 14.
- Každý kúsok vyvaľkajte do guľôčky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne 30 minút.
- Medzitým rozohrejte panvicu na vysokú teplotu.
- Každý kúsok cesta rozvaľkajte na tenký kruh.
- Rozpusteným maslom potrite predhriatu panvicu.
- Naan pečte 2 až 3 minúty, kým nie je nadýchaný a mierne zhnednutý.
- Neopečené strany potrite maslom, obráťte a pečte do zhnednutia ďalšie 2 až 4 minúty.
- Vyberte z panvice a zopakujte prípravu zvyšných naanov.