Viete ako pripraviť vianočné pečivo bez použitia masla? Predstavujeme vám recept, s ktorým pripravíte lahodné marcipánové slimáčiky s tvarohom. Aj bez použitia masla budú nadýchané a šťavnaté.
Suroviny
- 200 g odtučneného tvarohu
- 5 polievkových lyžíc oleja
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 50 g cukru
- 1 čajová lyžička škorice
- 300 g celozrnnej múky
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 100 g sušených marhúľ
- 300 g marcipánu
- 5 polievkových lyžíc pomarančovej šťavy
- 100 g nakrájaných mandlí
- 80 g mandľových lupienkov
Postup
Na začiatok zmiešajte v kuchynskom robotovi tvaroh, olej, jedno vajce, mlieko a cukor so škoricou. Do toho vmiešajte múku s práškom do pečiva, vďaka čomu dostanete cesto. Zatiaľ čo kuchynský robot pracuje, môžete nakrájať marhule a marcipán.
Pripravte si z druhého vajca bielok a odložte ho stranou. Źĺtok spolu s tretím vajcom, pomarančovou šťavou a marcipánom zmiešajte dokopy. Po krátkom miešaní pridajte aj nakrájané marhule a mandle.
Nadišiel čas vyvaľkať tvarohové cesto. Natrite naň marcipánovú hmotu a nechajte z každej strany cca 2 cm voľný okraj. Celé to zrolujte a nakrájajte na dvojcentimetrové rolky.
Marcipánové slimáčiky uložte na papier na pečenie. Potrite odloženým bielkom, posypte mandľovými lupienkami a dajte na cca 20 minút piecť do trúby vyhriatej na 180 °C. Hotovo!