Dezerty

Pandové vafle – recept

Vafle – vzdušný sladký dezert nášho detstva je v tomto recepte dobovo aktualizovaný pridaním pandanovej pasty a kokosu.

PRÍSADY:

  • 125 g bielenej múky
  • 60 g cukru
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 60 ml kokosového oleja
  • štipka vanilkového cukru
  • Kokosový krém
  • 250 ml krémového kokosového mlieka
  • 100 g cukru

Najskôr zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ vo veľkej mise. Následne pridáme vajce, pandanovú pastu, kokosové mlieko, kokosový olej a vanilkový cukor. Jemná vanilka, sladký kokos a bylinkový pandan sa v ceste zmiešajú do lahodnej chuťovej kombinácie. Cesto nadobudne lesklú, svetlozelenú farbu. Vafle upečieme na vaflovači. 

Druhý krok predstavuje kokosový krém: v hrnci uvaríme krémové kokosové mlieko s cukrom a trochou vody. Výsledkom je krémovo-sladká kokosová hmota, ktorá podčiarkne sladkosť pandanových vaflí. Vafle natrieme kokosovým krémom a podávame.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang