Dezerty

Plnené medové rezy – recept

Suroviny

  • 200 g medových plátov (polotovar)
  • 8 dcl mlieka
  • 2 žĺtky
  • 100 g masla
  • 130 g kryštálového cukru
  • 2 vanilínové cukry
  • 80 g Palmarínu
  • 80 g Zlatého klasu
  • 1 uvarenú kávu s cukrom a smotanou
  • okrúhle piškoty
  • môžu byť aj pomleté oriešky
  • Granko
  • čokoládová poleva

Postup

Najskôr si spravíme plnku: Mlieko, žĺtka, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme. Keď krém vychladne primiešame doň maslo, Palmarín a spolu vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladký.
Medový plát natrieme pripraveným krémom.

Na krém dáme piškóty namočené v káve, keď sme piškótami pokryli plát posypeme piškóty orieškami alebo Grankom a potrieme ešte plnkou. Na ňu uložíme medový plát a postup opakujeme ako pri prvom.

Na posledný plát dáme zvyšok plnky, ktorú posypeme orieškami a pofŕkame čokoládovou polevou, alebo ak sme nedávali oriešky, tak plnku posypeme Grankom a necháme v chladničke stuhnúť.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang