DezertyRecepty

Recept na tekvicové vafle

Jesenné rodinné vafle na špeciálne príležitosti, ktoré sa pripravujú pomerne ľahko a sú skutočne vynikajúce.

Suroviny vafle

  • 2 a ½ šálky polohrubej múky
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ šálky hnedého cukru
  • 1 šálky tekvicového pyré
  • 2 šálky mlieka
  • 4 vajcia
  • ¼ šálky rozpusteného masla

Suroviny jablčný sirup

  • ½ šálky bieleho cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 šálka jablčného cideru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. Predhrejte vaflovač.
  2. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, zázvor, soľ a hnedý cukor.
  3. V samostatnej miske zmiešajte tekvicu, mlieko a žĺtky. Bielka šľahajte v čistej suchej miske, kým nie sú dostatočne tuhé.
  4. Do tekvicovej zmesi vmiešajte múku a 1/4 šálky rozpusteného masla.
  5. Metličkou alebo gumovou stierkou vmiešajte 1/3 bielkov do cesta a jemne miešajte, kým sa nezapracujú. Vložte zvyšné bielky.
  6. Lyžicou vlievajte cesto do vaflovača a pečete, kým nebudú mať zlatý nádych.
  7. Na prípravu sirupu zmiešajte v hrnci cukor, kukuričný škrob a škoricu. Primiešajte jablčný mušt a citrónovú šťavu. Varte na miernom ohni, kým zmes nezačne vrieť.
  8. Varte, kým sirup nezhustne. Odstavte z ohňa a vmiešajte 2 lyžice masla. Podávajte teplé.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang