Dezerty

Toblerone mousse na jahodovom carpaccio – recept

Najznámejšia švajčiarska čokoládová pochúťka je použitá v tejto kompozícii v celkom inej podobe: v neobyčajne jemnej pene, ktorá sa snúbi so sladkými jahodami. Jednoducho neodolateľná kombinácia so švajčiarskym akcentom.

Prísady:

  • 300 g tmavého toblerone
  • 300 g bieleho toblerone
  • 100 g mliečneho toblerone
  • 2 vajcia
  • 400 ml smotany
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 100 g Tete de Moine (druh švajčiarskeho syra)
  • 250 g jahôd
  • 1 zväzok mäty

Postup

Tmavé toblerone rozdelíme na kocky a pridáme do misy. V horúcom kúpeli ju roztopíme pri cca. 50 – 60 stupňoch. Len čo sa začne roztápať, vytiahneme misu z vody a vymiešame čokoládový obsah.

V samostatnej mise vymiešame dopenista vajcia s práškovým cukrom. Vyšľahanú hmotu zmiešame s roztopenou čokoládou. Výsledkom je svetlejšia čokoláda, pripomínajúca mliečnu čokoládu. Šľahačku vyšľaháme a postupne pridáme do čokoládovej hmoty, ktorá sa behom pár chvíl zmení na vzdušnú, lahodnú penu. Následne zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladu pri 1 – 5 stupňoch na minimálne tri/štyri dni (ideálne na celú noc).

Servírovanie:

Jahody nakrájame po ich dĺžke na tenké kolieska, uložíme ich na spodok taniera. Následne na ne naaranžujeme vychladenú penu, na ktorú môžeme postrúhať trochu syra Téte. Prípadne ju polejeme roztopeným bielym toblerone. Čerstvé mätové lístky dodajú tejto lahôdke posledný delikátny detail.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang