Hlavné jedláRecepty

Syrom plnené taco mäsové guľky

Tajnou ingredienciou tochto receptuí je čerstvé chorizo – pikantná mexická bravčová klobása.

Ingrediencie

  • 340 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g čerstvého choriza
  • 1 veľké vajce
  • 85 g jemnej kukuričnej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica chilli
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky granulovanej cibule
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 400 g kukuričných tortillových čipsov
  • 60 g čedaru, nakrájané na 30 kociek
  • natrhaný ľadový šalát, guacamole, pico de gallo a kyslá smotana na podávanie

Postup

  1. Rúru predhrejte na 200°C. Použite na plech na pečenie papier.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, chorizo, vajce, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, chilli, rascu, oregano, granulovanú cibuľu, 1 lyžičku soli a niekoľko štipiek korenia.
  3. Zmes naberte na porcie veľké ako polievková lyžica. Do stredu každej z nich vtlačte 1 kocku syra, okolo nej stlačte mäso, aby sa uzavrela, a zrolujte do hladkej guľôčky.
  4. Tortilové čipy vložte do plastového vrecka, uzavrite a rozdrvte valčekom. Do vrecka vhoďte naraz 3 alebo 4 mäsové guľôčky a obaľte ich, aby sa zľahka obalili v rozdrvených čipsoch.
  5. Obalené mäsové guľky poukladajte na pripravený plech a pečte, kým sa zvonku nezačnú opekať a syr sa vo vnútri nerozpustí, 10 až 12 minút.
  6. Mäsové guľky podávajte na tanieri a na natrhanom šalátu s guacamole, pico de gallo a kyslou smotanou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang