Hlavné jedláRecepty

Recept na mexický šalát s makarónmi

Tento lahodný recept je hotový za 25 minút a z nižšie uvedených ingrediencií je možné ho pripraviť až pre 12 osôb.

Ingrediencie

  • 1/2 kg cestovín typu makaróny
  • rastlinný olej na potretie grilu
  • 2 kusy kukurice
  • 1 plechovka čiernej fazule, scedená a prepláchnutá
  • 1/2 šálky nadrobno nakrájaných čiernych olív
  • 6 rímskych paradajok, nakrájaných na kúsky
  • 3 zelené cibule nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 červenej cibule nakrájanej nadrobno

Na dresing:

  • 1 šálka salsy v pohári
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 1/2 lyžičky rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Uvarte makaróny podľa návodu na obale. Sceďte ich a dajte bokom, aby vychladli.
  2. Rozohrejte gril a potrite ho olejom.
  3. Kukuričné klásky otáčajte, kým nezhnednú a nie sú uvarené. Odrežte zrná z klasov.
  4. Kukuricu vložte do veľkej misy spolu s čiernou fazuľou, olivami, paradajkami, zelenou a červenou cibuľou a premiešajte.

Na dresing:

  1. V samostatnej miske vyšľahajte salsu, kyslú smotanu, majonézu, rascu a soľ a korenie podľa chuti.
  2. Zalejte šalátové ingrediencie a premiešajte, kým sa všetko nespojí.
  3. Nakoniec ochutnajte a upravte korenie.
  4. Podávajte vychladené.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang