
Tento lahodný recept je hotový za 25 minút a z nižšie uvedených ingrediencií je možné ho pripraviť až pre 12 osôb.
Ingrediencie
- 1/2 kg cestovín typu makaróny
- rastlinný olej na potretie grilu
- 2 kusy kukurice
- 1 plechovka čiernej fazule, scedená a prepláchnutá
- 1/2 šálky nadrobno nakrájaných čiernych olív
- 6 rímskych paradajok, nakrájaných na kúsky
- 3 zelené cibule nakrájané na tenké plátky
- 1/2 červenej cibule nakrájanej nadrobno
Na dresing:
- 1 šálka salsy v pohári
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 1/2 lyžičky rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Uvarte makaróny podľa návodu na obale. Sceďte ich a dajte bokom, aby vychladli.
- Rozohrejte gril a potrite ho olejom.
- Kukuričné klásky otáčajte, kým nezhnednú a nie sú uvarené. Odrežte zrná z klasov.
- Kukuricu vložte do veľkej misy spolu s čiernou fazuľou, olivami, paradajkami, zelenou a červenou cibuľou a premiešajte.
Na dresing:
- V samostatnej miske vyšľahajte salsu, kyslú smotanu, majonézu, rascu a soľ a korenie podľa chuti.
- Zalejte šalátové ingrediencie a premiešajte, kým sa všetko nespojí.
- Nakoniec ochutnajte a upravte korenie.
- Podávajte vychladené.