Polievky

Guláš zo zemiakov a párkov – recept

Suroviny

  • 4 kusy lahôdkových párkov
  • 100 g cibule
  • 80 g oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • štipka mletej štipľavej papriky
  • 3 dl hovädzieho bujónu
  • 100 g paradajok
  • 100 g čerstvej papriky
  • 200 g zemiakov
  • štipka mletej rasce

Postup

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mletú rascu, sladkú a štipľavú papriku a zalejeme vývarom. Privedieme do varu, pridáme na malé mesiačiky nakrájané očistené zemiaky a spolu varíme.

Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájané párky a po dvoch minútach varenia aj na malé kocky nakrájané paradajky. Prevaríme a podľa potreby dochutíme.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang