PolievkyRecepty

Recept na mexickú polievku Caldo de Pollo

Mexická kuracia polievka nazývaná aj Caldo de Pollo je veľmi jednoduchá na prípravu a nabitá zdraviu prospešnými látkami. Ideálna na obdobie zimných neduhov akými sú kašeľ, bolesť hrdla či nádcha.

Suroviny

  • 2 kg štvrtiek kuracieho stehna
  • 6 litrov vody
  • 2 lyžice pretlačeného cesnaku
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžica sušeného cesnakového prášku
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 4 veľké mrkvy
  • 4 veľké zemiaky
  • 4 cukety
  • 1 veľká biela cibuľa
  • ½ zväzku čerstvého koriandra

Postup

  1. Kuracie stehná vložte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte pretlačený cesnak, soľ a cesnakový prášok.
  2. Prikryte a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte, kým sa kuracie mäso neoddelí od kostí, asi 1-2 hodiny.
  3. Vmiešajte kocku kuracieho bujónu a pridajte nakrájanú zeleninu: mrkvu, zemiaky, cuketu a bielu cibuľu.
  4. Znížte teplotu a varte, kým zelenina nezmäkne, 45 minút až 1 hodinu.
  5. Do polievky vmiešajte nasekaný koriander. Povarte ešte 5 minút a podávajte.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang