
Mexická kuracia polievka nazývaná aj Caldo de Pollo je veľmi jednoduchá na prípravu a nabitá zdraviu prospešnými látkami. Ideálna na obdobie zimných neduhov akými sú kašeľ, bolesť hrdla či nádcha.
Suroviny
- 2 kg štvrtiek kuracieho stehna
- 6 litrov vody
- 2 lyžice pretlačeného cesnaku
- 2 lyžice soli
- 1 lyžica sušeného cesnakového prášku
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 4 veľké mrkvy
- 4 veľké zemiaky
- 4 cukety
- 1 veľká biela cibuľa
- ½ zväzku čerstvého koriandra
Postup
- Kuracie stehná vložte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte pretlačený cesnak, soľ a cesnakový prášok.
- Prikryte a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte, kým sa kuracie mäso neoddelí od kostí, asi 1-2 hodiny.
- Vmiešajte kocku kuracieho bujónu a pridajte nakrájanú zeleninu: mrkvu, zemiaky, cuketu a bielu cibuľu.
- Znížte teplotu a varte, kým zelenina nezmäkne, 45 minút až 1 hodinu.
- Do polievky vmiešajte nasekaný koriander. Povarte ešte 5 minút a podávajte.