
Túto vynikajúcu kombináciu chutí sme objavili celkom náhodou. Polievka na štýl, čo máme radi a čo dom dal. Je naozaj výborná a veľmi vhodná na blížiace sa jesenné obdobie, keďže vďaka štiplavému curry aj trošku zahreje. Veríme, že vám bude chutiť!
Potrebujeme:
- 600 g mrky
- 100 g červenej šošovice
- 1 malá konzerva kokosového mlieka ( 165 ml)
- 1 polievková lyžica celého kmínu
- 1 čajová lyžička curry pasty
- 1 veľká lyžica masla
- 800 ml – 1 l zeleninového bujónu (podľa toho aký hustý krém máte radi)
- korenie, prípadne aj soľ na dochutenie
Pripravíme sa veľkú panvicu na ktorej nasucho opražíme kmín. Asi 2 minúty kým pustí arómu. Pridáme lyžicu masla a curry pastu. Zmes rozmiešame a pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na cca 1 cm kolieska. Pražíme asi 5 minút za občasného miešania, aby sa nám mrkva nepripálila. Potom pridáme šošovicu, ktorú si predtým prepláchneme v sitku a kokosové mlieko.
Necháme zovrieť a prelejeme do hrnca do ktorého prilejeme bujón. Množstvo podľa chuti. My máme radi hustejšiu polievku, tak sme pridali 800 ml.Varíme kým mrkva a šošovica nezmäknú a nakoniec rozmixujeme tyčovým mixérom na krém.
Nakoniec dochutíme čiernym korením, soľou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.