PečivoRecepty

Taštičky s kuracím mäsom a fazuľami – recept

Upečte si výdatné pečivo z lístkového cesta plnené kuracinou a fazuľami. Podávajte s osviežujúcou salsou.

Ingrediencie

Na náplň:

  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 a 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1 plechovka (450 g) čiernej fazule, scedená, dobre prepláchnutá
  • 250 g jemne rozdrveného vareného kuracieho mäsa
  • Soľ a čierne korenie
  • 1/2 šálky čerstvých listov koriandra

Na taštičky:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • Múka na rozvaľkanie
  • Asi 4 lyžice rastlinného oleja na potretie

Na paradajkovú a ananásovú salsu:

  • 500 g zrelých paradajok, nahrubo nakrájaných
  • 1 plechovka ananásu
  • 1 strúčik cesnaku, nahrubo nasekaný
  • 1 malá chilli paprička jalapeňo, zbavená semienok, jemne mletá
  • 3 zelené cibuľky, nakrájané na veľké kolieska
  • 1 limetka, odšťavená
  • 2 štipky práškového cukru
  • Soľ

Postup

Náplň:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Cibuľu a cesnak smažte, kým cibuľa nezmäkne a nie je priesvitná, približne 4 minúty. Pridajte korenie, premiešajte a varte 2 až 3 minúty.
  2. Pridajte čiernu fazuľu a kuracie mäso a podľa chuti osoľte a okoreňte. Varte, kým sa čierna fazuľa neprehreje, asi 5 minút, potom ju stiahnite z ohňa a nechajte zmes úplne vychladnúť. Pridajte koriander a dobre premiešajte.

Taštičky:

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Na mierne pomúčenú plochu rozložíme plát lístkového cesta. Vrchnú časť cesta posypeme múkou a rozvaľkáme ho na rozmery 30 x 40 cm. Nakrájajte 10 cm štvorce.
  3. Uistite sa, že štvorce sú dobre pomúčené a poskladajte ich na malú hromádku.
  4. Naplňte malú misku trochou vody izbovej teploty. Predstavte si, že každý štvorec, s ktorým pracujete, je rozdelený na polovicu uhlopriečkou. Do hornej polovice dajte niekoľko polievkových lyžíc náplne.
  5. Ponorte prst do vody a navlhčite okraje hornej polovice vodou. Spodnú polovicu preložte tak, aby sa stretla s okrajmi hornej polovice. Vidličkou zovrite a utesnite okraje. Vrchné časti zľahka potrite rastlinným olejom.
  6. Hotové kapsy položte na nepriľnavý plech a pečte približne 12 až 14 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a nadýchané.

Paradajková a ananásová salsa:

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte nakrájané paradajky, ananás, cesnak, jalapeňo a zelenú cibuľu. Dobre premiešajte.
  2. Podľa chuti pridajte limetkovú šťavu, cukor a soľ. Dobre premiešajte.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang