Africké kura – recept

Suroviny

  • 1 kura
  • 150 g mrkvy
  • 100 g fazuľových luskov
  • 100 g šampiňónov
  • 3 cibule
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 2 dl olivového oleja
  • 5 bobkových listov
  • 1 KL mletého čierneho korenia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 KL soli
  • 100 g žltého melónu
  • 150 g nových zemiakov
  • 3 dl svetlého piva.

Postup

Porcie kurčaťa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a cesnak a osmažíme. Vrátime naspäť mäso, pridáme celé koreniny, osolíme a podlejeme pivom.

Pridáme bobkový list, mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky, zemiaky na mesiačiky, petržlenovú vňať a necháme dusiť. Neskôr pridáme na väčšie kusy pokrájané šampiňóny, žltý melón pokrájaný na kocky približne 2 x 2 cm a fazuľové lusky.

Dusíme do mäkka. Tesne pre dokončením posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou.