Recepty

Aliotta – recept

Suroviny

  • 400 g ryby
  • 2 lyžice oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 2 žĺtky
  • citrónová šťava
  • 2 žemle
  • lyžička masla

Postup

Pridáme taktiež posekaný cesnak, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme. Pridáme 2 až 3 druhy rýb, ktoré nakrájame na väčšie kusy. Pridáme taktiež petržlenovú vňať a varíme na slabom stupni.

Uvarené ryby vyberieme a necháme v teple. Polievku odstavíme. S troškou vývaru rozhabarkujeme žĺtky a citrónovú šťavu a prilejeme do polievky. K polievke podávame opečené kúsky žemle. Rybu podávame osobitne.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang