Amarantovo-špenátová placka

“Zuzka, amarant, to je zlaté zrno!” povedala moja maminka a položila mi večeru. Placky boli u nás na tanieri dosť často a v rôznych obmenách. Už dávno to však nie je len o zemiakových plackách, a preto tlieskam tejto maminkinej healthy amarantovej verzii. Amarantové zrná obsahujú celý rad vitamínov, stopových prvkov a významné množstvo bielkovín. Ak si chcete výživne obohatiť aj vy vaše placky, siahnite po tejto prirodzene bezlepkovej potravine.

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 100g uvareného amarantu
  • 2 vajíčka
  • 4 mesiačiky cesnaku
  • hrsť špenátových listov
  • petržlenovú vňať alebo pažítku
  • soľ
  • olivový olej na potretie panvice

Postup:

Amarantové zrna opláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a trochu osolíme. Varíme  približne 20 minút na miernom ohni. Ak zrná vopred namočíme,  skrátime dobu varenia na 10 minút, ale vodu pred varením zlejeme a zameníme za čistú. Necháme vychladnúť.  Následne pridáme ostatné ingrediencie a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Na miernom ohni z oboch strán opečieme.

Publikované
Kategorizované ako Recepty