Recepty

Argentínsky steak s petržlenovou omáčkou

Tento argentínsky steak vás poteší a je skvelou voľbou na stretnutie s priateľmi.

Ingrediencie

  • 60 ml destilovaného bieleho octu
  • 2 jalapeňos, nahrubo nakrájané
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • 30 g čerstvo nasekanej talianskej petržlenovej vňate
  • 30 g čerstvo nasekaného koriandra
  • 30 g čerstvo nasekaného oregana
  • 80 ml extra panenského olivového oleja
  • Soľ a korenie
  • 1 flank steak (1,5 až 2 kg)

Postup

  1. Rozohrejte gril na vysokú teplotu.
  2. V mixéri zmiešajte ocot, jalapeňo, cesnak a bobkové listy do hladka. Presuňte do misky a pridajte bylinky. Vmiešajte olivový olej a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte bokom.
  3. Flank steak ochuťte olivovým olejom, soľou a korením a grilujte/opečte steak 2 až 3 minúty z každej strany, aby bol stredne prepečený.
  4. Steak nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou chimichurri.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang