Tento argentínsky steak vás poteší a je skvelou voľbou na stretnutie s priateľmi.
Ingrediencie
- 60 ml destilovaného bieleho octu
- 2 jalapeňos, nahrubo nakrájané
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 bobkové listy
- 30 g čerstvo nasekanej talianskej petržlenovej vňate
- 30 g čerstvo nasekaného koriandra
- 30 g čerstvo nasekaného oregana
- 80 ml extra panenského olivového oleja
- Soľ a korenie
- 1 flank steak (1,5 až 2 kg)
Postup
- Rozohrejte gril na vysokú teplotu.
- V mixéri zmiešajte ocot, jalapeňo, cesnak a bobkové listy do hladka. Presuňte do misky a pridajte bylinky. Vmiešajte olivový olej a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte bokom.
- Flank steak ochuťte olivovým olejom, soľou a korením a grilujte/opečte steak 2 až 3 minúty z každej strany, aby bol stredne prepečený.
- Steak nakrájajte na tenké plátky a podávajte s omáčkou chimichurri.