Banánovo – kokosový dezert s hrozienkami

Hrozienka rozdelíme do dvoch misiek, urobíme dve verzie – detskú a pre dospelých.

Jednu misku zalejeme vodou, druhú rumom a necháme hrozienka lúhovať.

Vyzreté banány roztlačíme vidličkou.

Vanilkový struk rozrežeme po dĺžke, vyberieme z neho semienka.

Rozpučené banány rozdelíme do dvoch misiek. Do misky pre deti pridáme semienka z vanilkového struku a kokosovú múčku, do druhej nasypeme len kokosovú múčku.

Do oboch misiek pridáme ovsené vločky.

Do misky bez semienok z vanilkového lusku pridáme hrozienka lúhované v rume, do misky pre deti zas hrozienka lúhované vo vode.

Ak by bola zmes mľandravá, treba do nej pridať kokosovú múčku, ktorá zmes zahustí. Rukami vytvarujeme placky, vložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 7 – 10 minút.

Servírujeme.

Publikované
Kategorizované ako Recepty