Banánový tunel – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 5 vajec,
  • 125g kryštálového cukru,
  • 100g polohrubej múky,
  • 2 banány.

Krém:

  • 2 dl mlieka,
  • 100g kryštálového cukru,
  • 2 PL pudingového prášku Zlatý klas,
  • 2 žĺtky,
  • 250g masla,
  • 50g sušených marhúľ.

Postup prípravy:

Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do penista. Necháme trochu vychladnúť a premiešame s preosiatou múkou. Plech s rozmerom 36x30cm vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády.

Z vychladnutého cesta odrežeme plát na dĺžku formy srnčí chrbát (30cm) tak, aby boli zakryté i boky formy, korpus vložíme do formy, do polovice naplníme krémom, vtlačíme ošúpané banány, potrieme zvyšným krémom a prikryjeme úzkym plátom cesta.

Hotový tunel zaťažíme a dáme na chladné miesto stuhnúť. Stuhnutý múčnik vyklopíme z formy, ľubovoľne ozdobíme na nakrájame na plátky.

Krém: Polovicu mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme pudingový prášok, žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnutú kašu. Marhule nakrájame na malé kúsky a vmiešame ich do krému.

Publikované
Kategorizované ako Recepty