Recepty

Baraní pilav – recept

Suroviny

  • 500 g baranieho pliecka bez kosti
  • 2 lyžice masti
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 0,7 l vývaru z kostí
  • 1 lyžičku soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 menšie paradajky
  • 400 g ryže
  • 100 g syra

Postup

Vykostené, umyté a osušené baranie pliecko sa nakrája na drobné kúsky. Nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa opraží na masti dozlata, posype mletou paprikou, spení, mierne zaleje vývarom (alebo vodou), nechá zovrieť.

Do pripraveného základu sa vloží mäso, osolí, okorení a nechá prudko zovrieť. Potom sa zmierni var, pridajú sa paradajky nakrájané na kúsky a dusí sa spolu dopolomäkka.

Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývar. K polomäkkému mäsu sa pridá dobre umytá a odkvapkaná ryža, zaleje sa zvyškom horúceho vývaru (dávka vývaru je určená v pomere 1 1/2 dávky na 1 dávku ryže).

Mäso s ryžou sa za občasného miešania povarí, potom prikryté pokrývkou sa vloží do rúry a nechá sa dusiť domäkka. Dusený pilav sa rozmieša vidličkou a krátko nechá stáť.

Porcia pilavu sa formuje (vhodnou šálkou alebo naberačkou), vyklopí na tanier a na povrchu posype strúhaným syrom. hotový baraní pilav môžme podávať so zeleninovým šalátom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang