Baranina s bielou fazuľou – recept

Suroviny

  • 500g baranieho mäsa
  • 100g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 200g bielej fazule
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 mrkvu
  • 2 rajčiny
  • 1 bobkový list
  • oregano.

Postup

Mäso odblaníme, pokrájame na kocky, osolíme a odložíme asi na hodinu do chladu. Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, mäso a prikryté dusíme asi 30 minút.

Vopred namočenú fazuľu (aj s vodou) pridáme k mäsu, okoreníme, premiešame a dusíme, kým fazuľa nie je takmer mäkká. Ak treba, prilievame vodu. Očistenú mrkvu a rajčiny pokrájame a spolu s bobkovým listom pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka a hotové ochutíme oreganom.