Delená strava – bielkoviny

Tepelne upravené mäso

hydina, hovädzie mäso, teľacie mäso, bravčové a jahňacie mäso, zverina, ryby a plody mora

Sójové produkty

sójové bôby, sójové mlieko, tofu, sójová múka a ďalšie sójové produkty

Ovocie a zelenina

väčšina druhov ovocia – citrusy /pomaranče, mandarinky, citróny, grepy/, kyslé jablká a hrušky, marhule, broskyne, hroznové víno, ananás, čerešne, jahody, maliny, černice, ríbezle, egreše a exotické druhy ovocia ako sú mango, maracuja, papája

Možno sem zahrnúť aj povarené paradajky – pri varení dochádza k chemickým zmenám, čím sa mení ich kyslosť.

Ostatné

vajcia, všetky syry

Nápoje

neperlivá voda, ovocný čaj, ovocné šťavy a vodou riedené šťavy, biele a červené víno, suché šampanské