Bodkovaný tvarohový koláč – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 20dkg polohrubej múky,
  • 20dkg mletých vlašských orechov,
  • 20dkg práškového cukru,
  • 15dkg masla,
  • 1 vajce,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Plnka:

  • 1kg tvarohu,
  • 15dkg práškového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 15dkg masla,
  • 4 žĺtky.

Pena:

  • 4 bielka,
  • 10dkg kryštálového cukru.

Postup prípravy:

Cesto: Z múky, pomletých vlašských orechov, práškového cukru, masla, prášku do pečiva a vajca na doske vypracujeme cesto. Na vymastený a mukou vysypaný plech ho uložíme a roztlačíme.

Publikované
Kategorizované ako Recepty