Recepty

Bravčová roládka – recept

Bábovkovu formu poriadne vymastíme masťou. 5 plátkov mäsa poukladáme do formy tak, aby toli širšou časťou poukladané vedľa seba a forma bola ako keby vystlaná. Takéto vystlanie výjde asi na tretinu formy.

Na uložené plátky naukladáme syr, slaninu. Mrkvu a brokolicu mierne predvaríme asi 10 minút a nakrájame na pásiky. 4 pásiky mrkvy dáme na vystlané mäso, takisto naukladáme zopár kúskov brokolice po celej dĺžke.

Ostatnú nakrájanú zeleninu dáme na tú časť formy, ktorá nie je vystlaná mäsom. Roládku zakončíme tak, že zvyšné dva plátky mäsa dáme pozdĺžne na vrch vystlanej misy a zatlačíme. Teraz máme na forme tretinu plnenej roládky a zbytok tvorí nakrájaná zelenina.

Môžeme pravdaže pridať aj inú zeleninu podľa chuti. Vrch roládky posypeme soľou a korením a zeleninu polejeme vodou. Celú formu zakryjeme alobalom a pečieme asi hodinu pri 200°C. Potom odkryjeme a dopečieme asi 10 minút.

Roládku opatrne vyberieme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré budú mať peknú štruktúru.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang