Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou

Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.

Na panvici necháme roztopiť maslo.

Keď je panvica dostatočne rozpálená pridáme bravčové kotlety a bazalku s rozmarínom.

Rozohrejeme ďalšiu panvicu s olivovým olejom, pridáme nakrájané kúsky šalotky a jablka.

Medzitým obrátime jednotlivé kúsky mäsa v panvici na druhú stranu, pridáme tymian a rozmarín.

Do panvice s bravčovými kotletami prilejeme víno a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

K šalotke a jablku prilejeme trochu vína, pridáme nakrájané vlašské orechy a trochu javorového sirupu. Dochutíme čiernym korením, morskou soľou, a pre krémovejšiu chuť pridáme 1 PL masla.

Panvicu s bravčovými kotletami vyberieme z rúry, prikryjeme papierom na pečenie a mäso necháme dôjsť.

Servírujeme, bravčové kotlety podávame s cibuľovo jablkovou omáčkou poliatou výpekom z masla. Ozdobíme bazalkou a vlašskými orechmi.

Publikované
Kategorizované ako Recepty