Recepty

Bravčové mäso v sójovej omáčke s mrkvičkou – recept

Suroviny

  • 400 g bravčového bôčika
  • 2 zväzky mladej karotky
  • 1 lyžica škrobovej múčky
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 1 lyžička mletého ďumbieru
  • 2 lyžice sójovej omáčky

Postup

Mäso pokrájame na menšie kúsky a podlejeme ho vodou. Medzitým si pripravíme omáčku, ktorú urobíme zo sójovej omáčky, vína, ďumbieru a škrobovej múčky. Túto omáčkovú zmes pridáme k mäsu až vtedy, keď sa vyvarí voda. Pomaly dusíme. V inej panvici dáme na masle podusiť kolieska mrkvy a pridáme ju až k hotovému mäsu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang