Broskyňové kopčeky – recept

Potrebné prísady

  • 4 vajcia,
  • 5 PL práškového cukru,
  • 5 PL polohrubej múky,
  • 500ml broskyňového kompótu,
  • 1 PL marhuľového džemu,
  • 250ml šľahačkovej smotany,
  • 1 PL práškového cukru.

Postup prípravy:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka doň vmiešame žĺtky, postupne po lyžiciach cukor a nakoniec zľahka múku. Cesto rozotrieme natenko (2 – 3cm) na menší vymastený plech a upečieme.

Keď cesto vychladne, formičkou alebo pohárom z neho povykrajujeme kolieska o niečo väčšie, ako sú polovice broskýň.

Kolieska dáme na tanier a pokvapkáme šťavou z kompótu rozmiešanou s marhuľovým džemom. Na každé koliesko dáme polovicu odkvapkanej broskyne a ozdobíme šľahačkou, prípadne aj rozpustenou čokoládou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty