PečivoRecepty

Bruschetta s pečenou paprikou a kozím syrom – recept

Obľúbené talianske predjedlo, tentoraz v originálnej kombinácii kozieho syra a sladkej papriky.

Ingrediencie

  • 1 bageta, nakrájaná na šikmé plátky
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • štipka vločiek červenej papriky
  • 450 g pečenej červenej papriky, nakrájanej na tenké plátky
  • 1 šalotka
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 170 g čerstvého kozieho syra izbovej teploty
  • klíčky na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Plátky bagety zľahka potrite olivovým olejom z oboch strán a ochuťte soľou a korením. Plátky položte na plech a opekajte v rúre, kým nie sú chrumkavé a zlatisté, približne 8 minút.
  2. Medzitým v miske vyšľahajte 3 lyžice olivového oleja, ocot a med. Vmiešajte tymián a vločky červenej papriky. Do dresingu pridajte pečenú papriku a šalotku a dochuťte soľou a korením. Jemne premiešajte a pridajte petržlenovú vňať.
  3. Každý toast potrite malou lyžičkou kozieho syra. Navrch dajte lyžicu paprikovej zmesi a štipku klíčkov. Uložte na tanier a podávajte.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang