Hlavné jedláRecepty

Recept na pečené cannelloni s hovädzím mäsom

Cannelloni sú valcovité lasagne, ktoré sa v talianskej kuchyni zvyčajne podávajú plnené riccotou, špenátom alebo mletým mäsom a preliate paradajkovou omáčkou.

Suroviny

  • 12 ks cannelloni
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 150 g šunky
  • 300 g čerstvého blanšírovaného špenátu
  • 2 vajcia
  • 150 g paradajkovej omáčky
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • 40 g strúhaného Parmigiano Reggiano
  • soľ a biele korenie

Bešamel:

  • 700 g mlieka
  • 40 g masla
  • 30 g múky

Postup

Bešamelová omáčka

  1. Mlieko priveďte do varu.
  2. V samostatnej panvici rozpustite maslo na miernom ohni a pridajte múku.
  3. Keď mlieko zovrie, nalejte ho na maslovú zmes a za stáleho miešania zabráňte vzniku hrudiek.
  4. Bešamel priveďte do varu, dochuťte soľou a korením a odstavte.

Cannelloni

  1. Priveďte do varu veľké množstvo osolenej vody, pridajte cannelloni a varte 3 minúty.
  2. Sceďte ich, položte na rovnú plochu a nechajte vychladnúť.
  3. Cannelloni držte oddelene, aby sa nezlepili. Neoplachujte ich studenou vodou.
  4. Špenát orestujeme na nepriľnavej panvici s trochou olivového oleja a štipkou soli. Necháme vychladnúť a nakrájame.
  5. V mixéri pripravíme náplň vyšľahaním hovädzieho mäsa a šunky.
  6. V panvici premiešajte mäso spolu so špenátom, vajíčkami, parmezánom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Plnka by nemala byť príliš tuhá: v prípade potreby pridajte trochu mlieka.
  7. Pomocou vrecúška naplníme Cannelloni plnkou.
  8. Uložíme ich na plech, ktorý sme predtým vymastili maslom.
  9. Pokryjeme bešamelovou omáčkou, kockami masla, paradajkovou omáčkou a parmezánom.
  10. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C, približne 20 minút.
  11. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang