Ľahké vegetariánske carpaccio s kapustou Flower Sprouts predstavuje ideálne predjedlo pre vašich hostí.
PRÍSADY:
- 2 červené repy
- 2 citróny
- hrsť Flower Sprouts
- med
- soľ a korenie
- olej z vlašských orechov
- bazalka
- tymian
Dresing:
- 1 polievková lyžica medovej horčice
- 1 polievková lyžica smotanového chrenu
- 50 ml mlieka
- olej z vlašských orechov
Postup
Červenú repu ošúpeme a pokrájame na tenké pásiky. Vložíme och na plech, pofŕkame citrónovou šťavou, orechovým olejom, medom, soľou, korením a tymianom. Po polhodine vsiakne repa do seba všetky arómy z marinády. Flower Sprouts, podarené skríženie zelenej kapusty a ružičkového kelu, krátko povaríme a rozložíme ju na jednotlivé lístky.
Po polhodine marinovania kolieska repy uložíme na tanier spolu s pár lístkami Flower Sprouts. Posypeme bazalkou. Na prípravu dresingu zmiešame sladko-pikantnú medovú horčicu, ostrý smotanový chren, mlieko a trochu oleja. Dresingom polejeme carpaccio.