Vegan/Vegetarian

Carpaccio s červenou repou – recept

Ľahké vegetariánske carpaccio s kapustou Flower Sprouts predstavuje ideálne predjedlo pre vašich hostí.

PRÍSADY:

  • 2 červené repy
  • 2 citróny
  • hrsť Flower Sprouts
  • med
  • soľ a korenie
  • olej z vlašských orechov
  • bazalka
  • tymian

Dresing:

  • 1 polievková lyžica medovej horčice
  • 1 polievková lyžica smotanového chrenu
  • 50 ml mlieka
  • olej z vlašských orechov

Postup

Červenú repu ošúpeme a pokrájame na tenké pásiky. Vložíme och na plech, pofŕkame citrónovou šťavou, orechovým olejom, medom, soľou, korením a tymianom. Po polhodine vsiakne repa do seba všetky arómy z marinády. Flower Sprouts, podarené skríženie zelenej kapusty a ružičkového kelu, krátko povaríme a rozložíme ju na jednotlivé lístky. 

Po polhodine marinovania kolieska repy uložíme na tanier spolu s pár lístkami Flower Sprouts. Posypeme bazalkou. Na prípravu dresingu zmiešame sladko-pikantnú medovú horčicu, ostrý smotanový chren, mlieko a trochu oleja. Dresingom polejeme carpaccio.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang