Hlavné jedláRecepty

Krevetové Quesadillas – recept

Tento lahodný recept je hotový za 30 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.

Ingrediencie

  • 1 plechovka mexickej červenej omáčky
  • 12 veľkých kreviet, olúpaných a vyčistených
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 1 zelená paprika, nakrájaná
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • Maslo
  • 6 tortill
  • 2 šálky strúhaného syra
  • Kyslá smotana na podávanie
  • Čerstvé koriandrové listy na podávanie
  • Kúsky limetky na podávanie

Postup

  1. Krevety na veľkom tanieri prelejte červenou omáčkou a odložte bokom.
  2. Rozpáľte panvicu na vysokom ohni a pridajte olivový olej. Cibuľu a papriku smažte na silnom ohni, kým nezačnú pekne hnednúť. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  3. Pridáme krevety s omáčkou. Za občasného miešania varte, kým krevety nie sú nepriehľadné. Ak je omáčka hustá, pridajte trochu vody. Vyberte z panvice a krevety nakrájajte na kúsky.
  4. Na čistej panvici rozohrejte trochu masla. Na panvicu položte tortillu a potom na ňu navrstvite ingrediencie: syr, zeleninu a krevety. Navrch dajte ešte trochu syra a druhú tortillu.
  5. Opečte z oboch strán a pred otočením na druhú stranu pridajte maslo, aby tortilla nebola príliš suchá. Vyberte z panvice a nakrájajte na plátky.
  6. Opakujte s ostatnými tortillami a prísadami na plnku.
  7. Podávajte s kyslou smotanou, koriandrom a kúskami limetky.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang