
Tento lahodný recept je hotový za 30 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.
Ingrediencie
- 1 plechovka mexickej červenej omáčky
- 12 veľkých kreviet, olúpaných a vyčistených
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 1 zelená paprika, nakrájaná
- 1 červená paprika, nakrájaná
- Maslo
- 6 tortill
- 2 šálky strúhaného syra
- Kyslá smotana na podávanie
- Čerstvé koriandrové listy na podávanie
- Kúsky limetky na podávanie
Postup
- Krevety na veľkom tanieri prelejte červenou omáčkou a odložte bokom.
- Rozpáľte panvicu na vysokom ohni a pridajte olivový olej. Cibuľu a papriku smažte na silnom ohni, kým nezačnú pekne hnednúť. Vyberte z panvice a odložte bokom.
- Pridáme krevety s omáčkou. Za občasného miešania varte, kým krevety nie sú nepriehľadné. Ak je omáčka hustá, pridajte trochu vody. Vyberte z panvice a krevety nakrájajte na kúsky.
- Na čistej panvici rozohrejte trochu masla. Na panvicu položte tortillu a potom na ňu navrstvite ingrediencie: syr, zeleninu a krevety. Navrch dajte ešte trochu syra a druhú tortillu.
- Opečte z oboch strán a pred otočením na druhú stranu pridajte maslo, aby tortilla nebola príliš suchá. Vyberte z panvice a nakrájajte na plátky.
- Opakujte s ostatnými tortillami a prísadami na plnku.
- Podávajte s kyslou smotanou, koriandrom a kúskami limetky.