Suroviny
- 400 g cestovín penne
- 1 stredne veľkú brokolicu
- 200 g topeného syra
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- 250 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g prerastanej slaniny alebo šunky
- soľ
- biele korenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
V trošku posolenej vode krátko povaríme na ružičky rozobranú brokolicu, precedíme a necháme odkvapkať. V malom hrnci privedieme do varu smotanu, pridáme topený syr a roztlačený cesnak. Ochutíme soľou a bielym korením.
Miešame, kým nevznikne hladká omáčka. Vo vriacej posolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Na panvici osmažíme nakrájanú slaninu , prípadne šunku.
Cestoviny na tanieri polejeme syrovou omáčkou, posypeme brokolicou, parmezánom a slaninou , prípadne šunkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.