Recepty

Ceviche na tri spôsoby

Súčasne až tri variácie ľahkej rybacej špeciality z Peru, keď sa losos, tuniak, okúň spolu s tzv. tigrím mliekom spoja do chutného jedla.

Prísady:

  • 100 g filet z morského okúňa
  • 100 g filet z lososa
  • 100 g filet z tuniaka
  • 5 limetiek
  • 2 stonky zo zeleru
  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok koriandra
  • 2 veľké chilli papričky
  • 20 ml pretlaku z manga
  • 20 ml sezamového oleja
  • hrsť arašidov
  • hrsť opečenej cibule
  • morská soľ
  • červené a čierne korenie

Postup:

Všetky tri druhy rýb nakrájame na menšie kúsky. Ak sme ryby kúpili aj s kožou, tú najskôr odstránime. Následne si pripravíme tzv. tigrie mlieko: šťavu zo všetkých limetiek, na malé kúsky nakrájané zelerové stonky, dve vetvičky koriandria, čilli (podľa chuti), cibuľu a cesnak spolu rozmiešame, zmes ochutíme korením a morskou soľou. Následne zmixujeme. Tak získame aromatickú marinádu k okúňu, ale aj základnú marinádu pre ďalšie dva druhy rýb.

K tuniaku pridáme do marinády jednu vetvičku koriandra navyše a sezamový olej. Marináda k lososu vychádza z tej tuniakovej, do ktorej pridáme ešte kašu z manga a pár kvapiek sezamového oleja. Toping pre všetky tri druhy: najemno nakrájanú čili papričku, cibuľu, opečenú cibuľu, arašidy a koriander spolu zmiešame, dochutíme korením a soľou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang