Súčasne až tri variácie ľahkej rybacej špeciality z Peru, keď sa losos, tuniak, okúň spolu s tzv. tigrím mliekom spoja do chutného jedla.
Prísady:
- 100 g filet z morského okúňa
- 100 g filet z lososa
- 100 g filet z tuniaka
- 5 limetiek
- 2 stonky zo zeleru
- 2 červené cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 zväzok koriandra
- 2 veľké chilli papričky
- 20 ml pretlaku z manga
- 20 ml sezamového oleja
- hrsť arašidov
- hrsť opečenej cibule
- morská soľ
- červené a čierne korenie
Postup:
Všetky tri druhy rýb nakrájame na menšie kúsky. Ak sme ryby kúpili aj s kožou, tú najskôr odstránime. Následne si pripravíme tzv. tigrie mlieko: šťavu zo všetkých limetiek, na malé kúsky nakrájané zelerové stonky, dve vetvičky koriandria, čilli (podľa chuti), cibuľu a cesnak spolu rozmiešame, zmes ochutíme korením a morskou soľou. Následne zmixujeme. Tak získame aromatickú marinádu k okúňu, ale aj základnú marinádu pre ďalšie dva druhy rýb.
K tuniaku pridáme do marinády jednu vetvičku koriandra navyše a sezamový olej. Marináda k lososu vychádza z tej tuniakovej, do ktorej pridáme ešte kašu z manga a pár kvapiek sezamového oleja. Toping pre všetky tri druhy: najemno nakrájanú čili papričku, cibuľu, opečenú cibuľu, arašidy a koriander spolu zmiešame, dochutíme korením a soľou.