PolievkyRecepty

Recept na francúzsku cibuľovú polievku

Obľúbená francúzska klasika, ktorú si jednoducho pripravíte aj doma.

Ingrediencie

  • 1,15 kg žltej cibule, rozpolenej a nakrájanej na plátky hrubé 1/2 cm
  • 110 g nesoleného masla
  • 1 bobkový list
  • 125 ml stredne suchého sherry
  • 125 ml brandy alebo koňaku
  • 375 ml dobrého suchého bieleho vína
  • 2 litre hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého bieleho korenia
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na stredne silnom ohni orestujte cibuľu s maslom a bobkovým listom 20 minút, kým cibuľa nezíska sýtu zlatohnedú farbu.
  2. Panvicu podlejeme sherry a brandy a odkryté dusíme päť minút. Pridajte biele víno a nezakryté varte ďalších 15 minút. Pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie.
  3. Priveďte do varu a potom varte odkryté 20 minút. Odstráňte bobkový list, ochutnajte soľ a korenie a podávajte horúce so strúhaným parmezánom.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang