Cibuľový koláč – recept

Suroviny

  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kukuričnej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé (sušené) oregano
  • 25 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 1/2 dl oleja
  • 2 až 3 jarné cibuľky
  • farebné papriky
  • strúhaný syr
  • 100 až 150 g údenej prerastenej slaniny
  • maslo alebo masť na vymastenie formy

Postup

Slaninu pokrájame na malé kocky a dáme upražiť. Zmiešame: oba druhy múky, prášok do pečiva, papriku, soľ, mleté čierne koreniny a oregano. V druhej miske vymiešame mlieko s vajíčkom a olejom.

Všetko spojíme (vznikne redšie cesto) a pridáme pokrájanú mladú cibuľku. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Povrch posypeme pokrájanou farebnou paprikou a postrúhaným syrom. Nakoniec posypeme koláč upraženou slaninou, ale bez výpeku. Dáme piecť do vyhriatej rúry (180 stupňov Celzia) na 40 minút.