Hlavné jedlá

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou – recept

Pre 2-3 osoby

Potrebujeme:

  • 250 g uvareného cíceru
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • jasmínová ryža
  • cca 100 g feta syru (môže aj nemusí byť)

Na hlbokej panvici si rozpálime olej na ktorom osmažíme na drobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak . Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 min. (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou).

Pridáme cícer, petržlenovú vňať  a varíme ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.

A máme hotovo. Môžeme servírovať , ale pridaním feta syru je chuť o triedu lepšia.

Servírujeme s ryžou a ozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang