Recepty

Cisársky trhanec s čerešňami – recept

Čerešne so šťavou necháme v hrnci zredukovať.

Rozohrejeme panvicu s repkovým olejom, pridáme 2 PL kryštálového cukru, ktoré necháme skaramelizovať.

Pripravíme cesto z hladkej múky, 4 žĺtok a plnotučného mlieka, ktoré vymiešame do hladka.

Do cesta pridáme šťavu z ½ čerstvej limetky a 1 ½ PL práškového cukru. Cesto by nemalo byť ani veľmi riedke, ani veľmi husté.

Do misky, v ktorej máme bielka pridáme 1 PL práškového cukru a metličkou šľaháme, až kým nie sú polotuhé. Keď sú vyšľahané, pridáme ich do cesta a jemne zamiešame, aj s pridaním brandy.

Celú zmes nalejeme na panvicu so skaramelizovaným cukrom, pridáme pár hrozienok a dáme do rúry na 8 – 10 minút na 185 stupňov.

Trhanec po upečení vyberieme z rúry. Na panvici necháme roztopiť kúsok masla s 1 PL kryštálového cukru.

Trhanec lízatkami natrháme na kúsky, preložíme na panvicu, kde sa nám karamelizuje cukor a necháme, aby sa trhanec jemne obalil karamelom.

Servírujeme, cisársky trhanec posypeme práškovým cukrom, polejeme zredukovanou čerešňovou šťavou a ozdobíme celými čerešňami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang