Hlavné jedláRecepty

Recept na citrusové kuracie mäso

Tento lahodný recept je hotový za 105 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.

Ingrediencie

Na citrusovú marinádu na kurča:

  • 185 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy, asi 2 pomaranče
  • 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička lístkov čerstvej mäty
  • 1 lyžice bazalkových listov
  • 45 ml bieleho balzamikového octu
  • 3 lyžice mletej šalotky
  • 1 lyžice zelerových semienok
  • 2 kg kuracích stehien s kosťou

Na glazúru:

  • 15 ml olivového oleja
  • 1 lyžice mletej šalotky
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 120 g jemne nakrájanej pomarančovej marmelády
  • 60 ml sladkej chilli omáčky
  • 15 ml bieleho balzamikového octu
  • 60 ml rezervovanej marinády, scedenej

Postup

  1. Všetky zložky marinády zmiešajte vo veľkom uzatvárateľnom plastovom vrecku, pridajte kuracie mäso a uložte do chladničky na 6 až 8 hodín.
  2. Rúru predhrejte na 180 °C. Kuracie mäso vyberte z marinády a 60 ml marinády si nechajte na glazúru.
  3. Kuracie mäso vložte do pekáča s rozmermi 23 × 33 cm. Pečte v rúre 45 minút.
  4. Medzitým pripravte glazúru. V malej panvici nastavenej na stredne silný oheň zohrejte olivový olej. Pridajte šalotku a zázvor a smažte 3 minúty. Pridajte ostatné prísady, znížte teplotu a varte 15 minút.
  5. Kuracie mäso polejeme glazúrou, kúsky otočíme a pečieme ďalších 15 až 25 minút, pričom každých 7 minút polejeme.
  6. Vyberte kurča z rúry, naaranžujte ho na tanier a ihneď podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang