Recepty

Čokoládový zákusok s lieskovcami – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 g polohrubej múky
  • 80 g škrobovej múčky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 100 g lieskových orieškov
  • 100 ml mlieka

Krém:

  • 300 ml mlieka
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balíček pudingového prášku (príchuť nugát, karamel)
  • 100 g tmavej čokolády

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g tuku (Cera) a 50 g bielej čokolády
  • 20 g tuku (Cera)

Postup príprava:

Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme vajcia. Nakoniec vmiešame múku premiešanú so škrobovou múčkou, práškom do pečiva a kakaom, posekané oriešky a mlieko.

Plech vyložíme papierom a rozotrieme na neho cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a korpus pri 180 °C pečieme asi 25 minút.

Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme na malé kúsky polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Poleva: tmavú čokoládu s tukom a osobitne bielu čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Jednu natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom ozdobíme bielou polevou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang