Čokoládový zákusok s lieskovcami – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 150g masla,
  • 150g práškového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 3 vajcia,
  • 150g polohrubej múky,
  • 80g škrobovej múčky,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva,
  • 2 PL kakaa,
  • 100g lieskových orieškov,
  • 100ml mlieka.

Krém:

  • 300ml mlieka,
  • 50g krupicového cukru,
  • 1 balíček pudingového prášku (príchuť nugát, karamel),
  • 100g tmavej čokolády.

Poleva:

  • 100g čokolády na varenie,
  • 50g tuku (Cera) a 50g bielej čokolády,
  • 20g tuku (Cera).

Postup príprava:

Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme vajcia. Nakoniec vmiešame múku premiešanú so škrobovou múčkou, práškom do pečiva a kakaom, posekané oriešky a mlieko.

Plech vyložíme papierom a rozotrieme na neho cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a korpus pri 180°C pečieme asi 25 minút.

Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme na malé kúsky polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Poleva: tmavú čokoládu s tukom a osobitne bielu čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Jednu natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrch potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom ozdobíme bielou polevou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty