Divá kačica s pomarančmi – recept

Suroviny

  • 1 divá kačica cca 1kg
  • 50g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • pomarančová kôra z 1/2 pomaranča (v celku)
  • 20g zeleru
  • 20g mrkvy
  • šťava z 1 pomaranča
  • 500 ml vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Kačicu vypitveme, osolíme a na masle necháme na pekáči zružovieť. Potom kačicu vyberieme a do tuku vmiešame 1 lyžicu múky a neustále miešame až pokým nezhnedne. Potom postupne prilievame 500 ml teplej vody. Kačicu rozpolíme, okoreníme a vložíme do omáčky.

Necháme podusiť s kôrou pomaranča bez bielej dužiny ( sparenou vrelou vodou ) a s kúskom zeleru a mrkvy. Potom kačicu rozdelíme na porcie, šťavu precedíme a opäť porcie vložíme do omáčky. Tesne pred podávaním pokvapkáme pomarančovou šťavou. Do šťavy môžeme pridať trošku cukru.