Dolky – recept

Potrebné prísady:

  • 6 dl mlieka
  • 300g polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 20g práškového cukru
  • 20g droždia
  • štipka soli
  • olej na potretie panvice
  • lekvár ( alebo tvaroh, nutela, ovocie, šľahačka, čokoláda…).

Postup prípravy:

Z vajec, cukru, 5 dl mlieka, múky a štipky soli vyšľaháme jemné cesto tak, aby v ňom neboli hrudky. Zvyšné 1 dl mlieka mierne ohrejeme, pridáme štipku cukru a pridáme droždie. Necháme 10 minút postáť na teplom mieste. Následne vlejeme do cesta a poriadne rozmiešame.

Rozohrejeme panvicu na dolky, priehlbinky v nej potrieme tenkou vrstvou oleja a pečieme dolky. Podávame s lekvárom, nutelou, šľahačkou, ovocím…

Publikované
Kategorizované ako Recepty