Hlavné jedláRecepty

Recept na domáce knedličky

Ak raz vyskúšate domáce knedličky, svojou chuťou si vás získajú natoľko, že po tých z obchodu už zrejme nesiahnete.

Suroviny

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička bieleho cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžica margarínu
  • ½ šálky mlieka

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Vmiešajte maslo a mlieko a miešajte, kým nevznikne cesto, ktoré je dostatočne husté na to, aby sa dalo naberať lyžicou.
  2. Cesto nechajte 3 až 5 minút odpočívať.
  3. Cesto po lyžiciach hádžeme do vriaceho guláša alebo polievky. Ak chcete knedlíčky ako prílohu, varte ich v osolenej vode.
  4. Prikryte a varte bez pokrievky 15 minút.

TIP: Ak chcete pripraviť petržlenové knedličky, pridajte do suchých prísad 1 polievkovú lyžicu sušeného petržlenu. Ak chcete získať jemnejšiu konzistenciu, preosejte múku.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang