Domáci krémeš – recept

Potrebné prísady:

  • 2 lístkové cesta,
  • 1l mlieka,
  • 4 balíčky Zlatého klasu,
  • 250g masla,
  • 3-4 PL práškového cukru,
  • 4 smotany na šľahanie.

Postup prípravy:

Lístkové cestá rozvaľkáme na veľkosť plechu a každé upečieme. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a zašľaháme doň vychladnutý krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, môžeme pridať cukor podľa chuti.

Jedno upečené lístkové cesto potrieme krémom a naň natrieme šľahačku. Druhý plát lístkového cesta rozkrájame (rozstriháme) na menšie štvorce a poukladáme ich na šľahačku. Dáme na chladné miesto struhnúť. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom a režeme podľa poukladaných štvorcov.

Publikované
Kategorizované ako Recepty