Domáci taliansky dresing je oveľa lepší ako kupovaný v obchode, pretože doň môžete pridať tie najkvalitnejšie ingrediencie, ako je kvalitný olivový olej a parmezán. Dresing chutí fantasticky a v chladničke vydrží naozaj dlho.
Suroviny
- ½ šálky extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice bieleho vínneho octu
- 1/4 šálky parmezánu, jemne nastrúhaného
- 1 lyžice majonézy
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- 3/4 lyžičky jemnej morskej soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
Postup
- Všetky prísady zmiešajte v zaváraninovom pohári, pevne zakryte viečkom a pretrepte, kým sa dobre nespoja.
- Podľa potreby pridajte viac soli. Použite ihneď alebo uchovávajte v chladničke až 2 týždne.
TIP: Dresing môžete tiež vyšľahať v miske alebo kuchynským robotom.